klaar voor de start??? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van milou niëns - WaarBenJij.nu klaar voor de start??? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van milou niëns - WaarBenJij.nu

klaar voor de start???

Door: milou

Blijf op de hoogte en volg milou

15 Augustus 2006 | Nederland, Amsterdam

Lieve allemaal,
het avontuur is begonnen. Ben goed aangekomen gisteravond na een prima vlucht zonder noemenswaardige vertraging of andere obstakels. Alleen wel een beetje laat geworden, mijn koffer was de laatste op de band (!!!). In het vliegtuig gezellig gekletst met een Vlaamse vrouw die een schooltje sponsort in Brikama, en een weekje dingen gaat regelen, zoals bouwmaterialen kopen e.d. (Als je dat niet zelf doet, verdwijnt de helft van het sponsorgeld in een grote put. Daar hebben ze er hier veel van). Haar verhalen waren al een eerste begin van het veldwerk, 'the Other's view'.

Het vertrek van huis was nogal chaotisch, na een druk weekend van opruimen en laatste dingen regelen. De karrevracht aan nieuwe elektronica (camera, video, laptop, mp3) heb ik meegenomen met de gebruiksaanwijzingen erbij, dan kan ik hier mij op mijn gemak eigen maken. Eerst nog even Schiphol voorbij getreind, naar Leiden voor mijn derde rabies-vaccinatie.
Het weer is prima, donkere wolken afgewisseld met felle zon, en zo'n 95% vochtigheid. Ego leert mij deze week chillen (ik ben erg benieuwd, en ook of ik slaag voor het examen. Een week is erg kort om zoiets te leren), en dan gaan we een weekje naar de Casamance 'op vakantie'. Mogelijk ook Jos van der Klei bezoeken. IK verheug me er heel erg op.
Ego heeft een ander guesthouse gevonden, ons vertrouwede adres is gesloten vanwege familiebezoek naar Belgie. Deze is ook leuk, in dezelfde rustige woonwijk, op loopafstand van het strande (25 min).

DE zwembroeken die ik voor Ego had meegenomen van huis (hij was ze vergeten), zijn afgekeurd, zus zijn we op de amrkt van Serekunda een nieuwe gaan kopen.

• 15 Augustus 2006 - 17:54

Hes:

Jee, gossie, nu is het jouw beurt! Ook al ben ik nog zo blij met die master in mijn pocket, ik ben toch ook wel een beetje jaloers als ik je verhaal lees! Jij mag nog!
    En zo'n les om te chillen lijkt me wel wat trouwens! Helaas zit ik met mijn antropologen-diploma de komende 3 weken telefoontjes aan te nemen.... (en ben ik begonnen aan een boek onderwijskunde en pedagogiek, en over twee weken een opfriscursus spaans!) Chill... chill...
    Nou, ik had je al over de foon gezegd, maar nu nog maar een keer: geniet ervan, succes (met zowel je cursus electronica als je veldwerk), en vergeet écht niet de updates op deze site!!!! Doeiii, Hes

ps, je moet wel even je plaatje overzetten op The Ghambia! Hihi!

• 15 Augustus 2006 - 18:47

Eva:

Hoi Milou,
    waar precies ben je naartoe gegaan? Om wat te doen? Filmpje maken over Africa? Ik zit hier rustig in München en ben mijn proefschrift aan het schrijven...
    Lieve groeten,
    Eva.

• 16 Augustus 2006 - 08:19

Carolien:

Hoi Milou,
    Ik wist helemaal niet van je plannen! Wat heerlijk. En een erg leuk onderwerp. Lekker van genieten. Ik hoor graag al je belevenissen.
    Liefs, Carolien

• 16 Augustus 2006 - 13:06

Sander:

En daar komen de westerlingen weer met hun afgekeurde zwembroeken. Is het al weer Augustus?

• 16 Augustus 2006 - 17:36

Petra:

Lieve Milou, wat een leuke site en wat een leuke manier om op deze manier van je belevenissen op de hoogte te blijven, nogmaals wees voorzichtig ik had je al verteld over die mannen die het op (iets) oudere blanke vrouwen voorzien hebben he? dikke kus Peet

• 17 Augustus 2006 - 08:39

Esther:

Lieve Milou,

Heel veel succes en fun! Ben benieuwd naar je verhalen!

Liefs, Esther

• 17 Augustus 2006 - 11:41

Broer:

loutje, doe het goed en take care. laat weten als er iets is. ik zal wel eens bellen om te testen.
    leuke site. Wil de echte d opstaan.

groet

• 20 Augustus 2006 - 13:43

Suzanne:

lokale zwembroeken zijn natuurlijk toppers! nu ook nog ff teenslippers en je bent helemaal klaar. is chillen synoniem voor ontwennen? geniet en heel veel plezier!